Gratis webinar d. 22. juni: Bliv en nysgerrig leder - Fire magiske spørgsmål der skaber udvikling og handling
Forside
/
Viden
/
Videoer
/
Du er helt sikkert for meget - en gang i mellem

Du er helt sikkert for meget - en gang i mellem

27/11/2020
Videoer
Feedback

Fredagsfeedback #51: Brug dine styrker på en balanceret måde

Denne episode af Fredagsfeedback er tredje episode af en serie om styrkefokuseret feedback:

  1. Intro: The feedback fallacy
  2. Styrkefokuseret feedback
  3. Du er helt sikkert for meget - en gang i mellem (Denne video)

Vi synes den her idé om, at BALANCE er essensen i det styrkefokuserede perspektiv er fantastisk. Derfor handler episode 3 om dét.

Dermed siger vi nemlig, at styrkefokus ikke handler om ros eller lyserøde kommentarer. Det handler om at tage udgangspunkt i folks styrker og så anerkende og/eller kritisere derfra.

Guide til styrkefokuserede spørgsmål

I videoen henviser vi til flere spørgsmål, du kan stille for at guide dig mod et styrkefokus. Den guide kommer snart, og hvis du vil have en påmindelse, så tryk her: Mind mig om guiden, når den kommer.

 

Video-transkription

Hej det er Danni her, og velkommen til Fredagsfeedback

I denne her serie sætter vi fokus på styrkefokuseret feedback, og hvordan det kan hjælpe til at få en anden kultur omkring feedback, som i virkeligheden er mere motiverende og opmuntrende end kun at lede efter fejl hele tiden.


Men hvad vil det sige at snakke om styrkefokuseret feedback, og hvad var det, vi talte om i sidste uge med at finde en balance i sin brug af sine styrker?

Lad mig give dig et eksempel.


En af mine styrker er idéer. Altså, at være idérig eller at være kreativ omkring hvordan vi kan gøre noget på en anden måde.
Nogle gange er det meget brugbart. For eksempel når jeg laver denne video, så kan der komme alle mulige ideer til mærkelige animationer ind.

Det er godt nogle gange, men det er ikke altid godt.

Min styrke er kreativitet.
Kan man være FOR kreativ? Nej. Det kan man ikke, men man kan bruge kreativitet forkert.
Du kan bruge det for meget. Du kan bruge det i forskellige eller forkerte settings, hvor det var bedre, at du prøvede at trække på nogle andre styrker.

Og det er dét balance handler om i brugen af sine styrker. Og det er dér feedback i virkeligheden kan hjælpe os virkelig meget, fordi det er svært at se os selv, hvornår vi bruger vores styrker tilpas og hvornår vi bruger dem for meget.

Altså, jeg synes det er mega fedt at være kreativ! Du kan mærke min energi lige nu.

Problemet er, at jeg er blind for, om min brug af min styrke er for meget, fordi jeg tror jeg på, at det er den rigtige vej. Jeg tror jo på, at det er godt med ideer.

Okay, så hvis vi spørger dig: "Hvad er nogle af dine styrker?", så kan du faktisk risikere at være lidt blind overfor, hvornår du bruger den styrke for meget.

Jeg møder for eksempel nogen i mit arbejde med ingeniører, som er meget kritiske og vant til at analysere og finde fejl. Det er jo rigtig godt, når man skal bygge en rumraket, men det er ikke nødvendigvis så godt, når man skal arbejde med en mødekultur, hvor man vil fortælle nogen, hvordan de kan justere den lidt, og de kun sidder og leder efter fejlene.

Så et lille spørgsmål jeg kan stille dig her: Hvad er en styrke du har? Hvad er noget du har det med at gøre godt, som du ofte tror hjælper dig, men hvis du lige skal være ærlig, måske også nogle gange kommer til at blive for meget, eller blive brugt for meget.

Hvis du ikke ved, hvad du skal svare her, så er det et rigtig godt sted at gå ud og spørge om noget feedback.

Du kan jo spørge:

"Hvad er noget, du ser mig gøre, som typisk hjælper mig, men som jeg nogle gange kommer til at gøre lidt for meget?"

Du kan læse mere inde på hjemmesiden, feedwork.dk, hvor vi har den her video lagt op. Der har vi også nogle guidende spørgsmål nedenunder (ovenfor, er det så her...).

Ellers for nu, smid en kommentar på LinkedIn


Hvad er en styrke du bruger, som du nogle gange bruger for meget, men som også er rigtig god at have med?

Balancen er spændende...

Tak fordi du kiggede med.

Jeg glæder mig til vi ses i næste episode, hvor vi kigger videre på, hvordan styrker nogle gange er dét der gør, at vi bliver mega irriterede på hinanden.

Stay tuned. På gensyn!

Læs også om eksempler på god feedback

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!

Få mere viden

SULTEN EFTER MERE? FÅ EN SMAGSPRØVE her

Eller kontakt os med det samme, og lad os tage en snak.