Vil I styrke den psykologiske tryghed i jeres team? - Se nærmere på vores digitale teamforløb
Forside
/
Viden
/
Videoer
/
The Feedback Fallacy

The Feedback Fallacy

30/10/2020
Videoer
Feedback

Fredagsfeedback #49: Er feedback spild af tid?

Denne episode af Fredagsfeedback er første episode af en serie om styrkefokuseret feedback:

  1. Intro: The feedback fallacy (Denne video)
  2. Styrkefokuseret feedback
  3. Du er helt sikkert for meget - en gang i mellem

Vil du sikre dig, at du får resten af serien med, så skriv dig op til vores nyhedsbrev - så får du dem i din indbakke.

Video-transskription

Hej det er Danni her og velkommen til Fredagsfeedback.

For nogle år siden udkom en artikel i Harvard Business Review som udfordrede hele måden, jeg tænker om feedback og læring.

Måske hørte du om den? Titlen var "The feedback fallacy"

Pointen var følgende: Feedback er spild af tid. Det gør mere skade end gavn. Alt hvad vi har troet om feedback er fuldstændig forkert.

Artiklen er skrevet på en måde, som er meget dragende og som får det hele til at virke indlysende. Heldigvis forsøgte jeg at være lidt nysgerrig i perioden. Jeg læste den bog, som forfatteren af artiklen tilfældigvis (måske?) kom ud med lidt tid efter. Jeg begyndte at overveje om artiklen måske var et snedigt PR-stunt for at skabe omtale, der kunne gavne bogsalget.

Uanset hvad, så har bogen faktisk nogle gode pointer. Den hedder Nine Lies about Work.

Én af pointerne fra bogen er, at vi er ufatteligt dårlige til at vurdere hinanden objektivt. Det vil sige, vores ratings siger mere om os, der rater, end den der bliver rated. Det betyder, ifølge bogen, at performance feedback systemer, hvor ledere og måske medarbejdere skal rate hinanden på en eller anden skala, ender med at være fyldt med fejl.

Nå, men hvad kan vi bruge den her kritik af feedback til? Det sætter vi fokus på i den her serie om styrke-fokuseret feedback.

Men, hvad tænker du?

Hvis der var et eller andet i feedback, vi skulle udelukke, fordi det bare ikke virker. Hvad tænker du så, det skulle være?

Jeg har selv nogle bud. I næste uge starter vi serien for alvor med styrkefokuseret feedback og den kommer til at vare nogle uger.

Stay tuned. Følg med.

Og start med at svare her, hvad ville du smide ud, hvis du skulle smide noget ud fra feedbackkultur, som vi kender det i dag? Der kan du i øvrigt også se mit og andres bud.

Tak fordi du kiggede med.

På gensyn!

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Bliv en god relationel leder 

Mennesker er relationelle væsener og det er ikke kun i privatlivet, at det gælder. Vi overlever, trives og udvikler os bedst, hvis vi har gode relationer omkring os. I en verden, hvor normen for arbejdsmiljøet konstant udvikler sig, og hvor kravene til ledere bliver mere komplekse, opstår der nye ledelsesstile, som søger at tilpasse sig disse forandringer. En af de ledelsesstile er relationel ledelse. 

Artikler
Ledelse
Lær mere
Hvad er god faglig ledelse?

Faglig ledelse er en ledelsesstil, der fokuserer på at benytte og udfolde lederens faglige kompetencer og ekspertise til at vejlede og inspirere deres medarbejdere. Faglig ledelse er særligt relevant i vidensintensive organisationer, hvor specialiseret viden og ekspertise er afgørende for organisationens udvikling.

Distribueret ledelse: Øget autonomi og innovation

Distribueret ledelse er en moderne tilgang til ledelse, som deler beslutningskraften mellem både ledere og medarbejdere. Forestil dig en arbejdsplads, hvor alle føler sig som en vigtig del af maskineriet, hvor autonomi og innovation blomstrer, og hvor beslutninger træffes lynhurtigt.