Vil I styrke den psykologiske tryghed i jeres team? - Se nærmere på vores digitale teamforløb
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Kan man gå på universitetet uden at få karakterer?

Kan man gå på universitetet uden at få karakterer?

15/11/2018
Artikler
Feedback

På CBS har man igangsat et forsøgsprojekt om 'karakterfrit første år' på HA(psyk). Hvad har det af betydning?

Ursula Plesner er studieleder for retningerne HA og Cand.merc.(psyk.) på Copenhagen Business School. Her har de valgt at gøre noget ved det pres, de studerende oplever på deres første år på bacheloren. Ursula er nemlig forgangskvinde for projektet “karakterfrit første år”, hvis titel vist nok taler for sig selv. I stedet for 7-trins skalaen, skal de studerende i stedet lære fra mere kvalitativ feedback fra undervisere, vejledere og medstuderende.

Mange studerende føler sig stresset

Ursula fortæller, hvordan mange nye studerende føler et stigende pres, når de starter på en videregående uddannelse. Uddannelsesinstitutionerne oplever, hvordan flere og flere studerende går ned med stress og er nødt til at stoppe på deres uddannelse. Det prøver CBS nu at gøre noget ved. I en forsøgsordning, som kommer til at køre de næste par år, vil CBS give de studerende mere kvalitativ feedback i stedet for at få en karakter. Det vil vise sig i form af mere gruppearbejde/klyngearbejde, fordi her vil de studerende komme til at interagere mere med hinanden, og på den måde vil de være i stand til at give hinanden god feedback.

Prøv eventuelt at læse om paradoksledelse her.

Kan du fuldføre et studie uden at læse en bog?

Man burde ikke tro det vel? Men Ursula fortæller om et fænomen kaldet ”guld-noter” som går ud på, at de studerende laver noter på alle akademiske tekster, som de skal læse, og så deler de teksterne på Google Docs. Hun fortæller hvordan, at der går rygter om, at der er nogle studerende, som går igennem et helt studie uden at læse en eneste akademisk tekst. Det er en skræmmende tendens som CBS prøver at forhindre ved at indføre ”karakterfrit første år”, så alle studerende forhåbentlig kan overskue at læse teksterne selv.

Skulle du have lyst til at høre mere om dette emne, så hør vores podcast om det her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Tool Tirsdag video #11: '10/50/99-tilgangen'

Tool Tirsdag video #11: 💯% er ikke vejen frem

Hvad er agil ledelse og hvordan mestres den?

Hvordan mestrer du agil ledelse? Og hvad er det overhovedet? Agil ledelse handler om en smidig tilgang til ledelse, hvor tilpasningsevne og fleksibilitet er nøgleordene.

Artikler
Ledelse
Lær mere
Tool Tirsdag: 'fokusrammer'

Tool tirsdag video #10: 3 rammer og 4 spørgsmål, der løser dit problem