Vil I styrke den psykologiske tryghed i jeres team? - Se nærmere på vores digitale teamforløb
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Hvad er High Performance?

Hvad er High Performance?

15/10/2018
Artikler
Teams

High performance hænger tæt sammen med både selvindsigt og trivsel.

Klaus Veile er stifter og direktør i firmaet Sapiens Performance og Danmarks første fuldtidsprofessionelle rugbyspiller. Til daglig arbejder Klaus med at skabe high performance i teams og organisationer i hele verden. En af hovedpointerne i episoden er netop, at high performance er kendetegnet ved kontinuerligt stærke præstationer, samtidig med at de enkelte medlemmer trives i deres daglige konstellation.

Hvad dækker high performance over?

Ifølge Klaus Vejle er der mange definitioner af high performance, og folk blander mange begreber sammen, men i hans verden handler high performance både om at have det godt, men også om at gøre det godt. Det kræver, at du hele tiden stiller dig selv nogle spørgsmål såsom; hvad er det jeg skal gøre for at trives bedre, hvad skal jeg være bedre til osv. Det kræver også, at du har mod til at stå ved dig selv.

Selvindsigt og high performance går hånd i hånd

Hvis du ikke har selvindsigt, så kan du heller ikke opnå high performance. Selvindsigt er en af de vigtigste kvaliteter at besidde som leder, da det er et værktøj som hjælper dig med at navigere i, hvilken slags leder du er. Det er vigtigt, at du som leder indtager en lederrolle, så du skaber den kultur på arbejdspladsen som du gerne vil have. Hertil nævner Klaus, at god kommunikation igennem feedback er en god måde, hvorpå vi kan hjælpe hinanden til at få mere selvindsigt.

Jagten på trivsel

Tillid er en anden parameter som er altafgørende i forhold til dine medarbejders trivsel på arbejdspladsen. Klaus forklarer, hvordan tillid imellem leder og den enkelte medarbejder medfører at medarbejderen føler sig værdsat og inkluderet, hvilket influerer på medarbejderens performance. Derudover er det vigtigt, at når vi søger nyt arbejde, at vi kigger på stedets kultur, og om vi passer ind, for det har stor indvirkning på vores trivsel. Vi skal altså kigge efter et mere ”kultur fit” end et ”skill fit” på en arbejdsplads, for ellers kan det få indvirkning på vores krop i form af stress symptomer eller anden form for sygdom.

Kig endelig her, hvis du skulle have lyst til at høre mere om high performance og selvindsigt?

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Bæredygtig ledelse: Hvad er det og hvordan leder man bæredygtigt?

Bæredygtighed fylder mere og mere og bliver gradvist vigtigere i takt med klimaets fremskredne udvikling. Moderne organisationer står i dag overfor udfordringen af integration af bæredygtighed i alle former.

Inklusionssikkerhed: Det første trin i psykologisk tryghed

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor nogle teams bare fungerer, mens andre konstant snubler over sig selv? Hemmeligheden ligger måske i begrebet inklusionssikkerhed.

Læringssikkerhed: Det andet trin i psykologisk sikkerhed

På vej mod den komplette grad af psykologisk tryghed er det afgørende, at dit team besidder læringssikkerhed, som er det andet trin på stigen, så at sige.