Gratis webinar d. 19. oktober: Opdag hemmeligheden bag anerkendende feedback
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Det feminine lederskab

Det feminine lederskab

15/11/2018
Artikler
Ledelse

Hvordan opnår man et balanceret lederskab med både feminine og maskuline træk og energier?

Kirsten Stendevad er stifter af International Feminine Leadership Academy og Illumina International, som arbejder med det feminine lederskab. Kirsten forsøger at gøre op med et samfund, der overforbruger de maskuline energier. Hun arbejder med at udvikle ledere til at have et mere balanceret lederskab, som på samme tid udnytter de bedste sider af både de maskuline og feminine energier. I denne episode hører du om, hvordan du kan arbejde med at opnå et mere balanceret lederskab, samt hvilken effekt dette vil have på din evne til at være en god leder eller kollega.

Lær mere om feedback med Feedwork.

Det handler ikke om køn

Mænd har i årtier domineret størstedelen af topleder positioner i erhvervslivet. That´s life, og det har vi affundet os med i mange årtier,- indtil nu. Debatten om at der skal være flere kvindelige topledere er blusset op igen, men hvordan kan vi ændre udviklingen? Ifølge Kirsten handler det ikke så meget om køn, men mere om maskuline og feminine energier. Alle mennesker har både maskuline og feminine træk. Forskellen er dog, at der igennem de sidste mange årtier har været en overvægt af de maskuline træk i samfundet, og derfor er de automatisk blevet fremhævet mere end de feminine træk.

Læs også om god feedback.

Sådan træner du dine feminine sider

Det handler om at turde at standse lidt mere op, og holde nogle flere pauser til refleksion. Når du sænker farten, så vil du begynde at lytte mere til hvad din stemme siger, og tit vil den hjælpe dig med at tage nogle andre valg, end du førend ville have gjort, fordi du har sænket farten. Det kan også være, at du mærker, at du brænder for at gøre en forskel i verden, og vil være med til at bidrage på en anden måde, fordi det giver dig en dyb tilfredsstillelse.

Det handler om at mærke efter og spørge sig selv: "lever jeg efter mine værdier?". Du skal turde lytte til dit hjerte og din krop. De fleste mennesker i dag lever kun efter, hvad deres hoveder fortæller dem, og løber stærkere og stærkere, fordi de ikke lytter til deres hjerte. Vi er bygget som HELE mennesker, så derfor skal vi lære at bruge hjertet, og ikke kun bruge hovedet.

Har du lyst til at høre mere om feministisk ledelsesstil fra Kirsten Stendevad, så hør vores podcast om det her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!

Få mere viden

SULTEN EFTER MERE? FÅ EN SMAGSPRØVE her

Eller kontakt os med det samme, og lad os tage en snak.