Vil I styrke den psykologiske tryghed i jeres team? - Se nærmere på vores digitale teamforløb
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Opbyg tillid og et frugtbart samarbejde

Opbyg tillid og et frugtbart samarbejde

4/10/2018
Artikler
Teams

Hvordan opbygges tillid og et frugtbart samarbejde bedst muligt? Og hvordan spiller sårbarhed ind?

Christian Spohr er tidligere frømand og nuværende direktør i sikkerhedsfirmaet Eagle Shark Group. Vi taler med Christian om hvordan tillid og frugtbart samarbejde bedst kan opbygges, samt hvordan det påvirker et team at have en stærk tillid. Sårbarhed er et af episodens helt store omdrejningspunkter.

Tillid og sårbarhed

For Christian hører tillid og sårbarhed sammen. Han fortæller, at du er nødt til at vise din sårbarhed, førend du kan opbygge tillid til et andet menneske. Men hvordan opretter man tillid til en kollega på arbejdspladsen? Der er to forskellige veje du kan gå ifølge Christian. Det første er at hyre konsulenter udefra, og den anden metode går ud på, at man skal vise kollegaerne sine sårbare sider og være ærlig. Du skal vise, hvem du er - også dine svage sider, for ingen er perfekte. Det kan være skræmmende at vise sine svagere sider overfor et andet menneske, men det kan også hjælpe med at facilitere tillid. Vi ser manglende sårbarhed i situationer på arbejdspladsen, hvor medarbejdere ikke tør at spørge om hjælp, fordi de er bange for at vise deres ufuldstændighed.

Læs mere om: tillidsbaseret ledelse

Find en passende grænse

Spørgsmålet: ”Kan man træne sig til at være mere sårbar?” bliver stillet, og Christian er af den opfattelse, at det kan man godt. Han opfordrer folk til at fortælle en hemmelighed om sig selv, fordi det knytter folk til dig, og det bliver opfattet som noget positivt. Derudover, så viser det folk, at du er et menneske med følelser. Du skal selvfølgelig sortere i den information, du fortæller folk, og du skal sætte grænser. Alle skal ikke vide alt om dig, men hvis du arbejder i et team, så er det en god måde at skabe tillid på.

Ifølge Christian så kan du godt give god og ærlig feedback i et team, selvom der ikke er fuld tillid, men det er svært. Det vigtigste ved feedback er forbedringspunkterne, for det er her du udvikler dig, og det er dem du skal arbejde med.

Konklusionen er altså, at du skal turde vise din sårbarhed, fordi det skaber tillid til andre mennesker. Vær dig selv og vær ærlig. Husk: INGEN er perfekte.

Har du lyst til at høre mere om tillid og samarbejde fra Christian Spohr, så tryk her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Tool Tirsdag video #11: '10/50/99-tilgangen'

Tool Tirsdag video #11: 💯% er ikke vejen frem

Hvad er agil ledelse og hvordan mestres den?

Hvordan mestrer du agil ledelse? Og hvad er det overhovedet? Agil ledelse handler om en smidig tilgang til ledelse, hvor tilpasningsevne og fleksibilitet er nøgleordene.

Artikler
Ledelse
Lær mere
Tool Tirsdag: 'fokusrammer'

Tool tirsdag video #10: 3 rammer og 4 spørgsmål, der løser dit problem