Gratis webinar d. 2. maj: Forstå de 3 typer af feedback
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Hvad er kunstig intelligens egentlig?

Hvad er kunstig intelligens egentlig?

15/11/2018
Artikler
Læring

Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud i relation til teknologiens udvikling?

Mikkel Næsager er CTO i firmaet Kostner Group, som anvender kunstig intelligens til at erstatte menneskers irrationelle beslutningsapparat i optimering af IT-omkostninger hos virksomheder. Vi taler med Mikkel om, hvordan teknologien gør indtog i vores hverdag, samt hvordan vores realistiske forventninger bør se ud. Særligt interessant er episodens definition af kunstig intelligens. Hør med når vi undersøger fremtidens arbejdsmarked i relation til netop teknologiens udvikling.

Læs mere om feedback her.

Eller bliv klogere på transformationsledelse her

Hvad er kunstig intelligens?

Kan du huske alle dine venners fødselsdage i hovedet? Nej vel? Så er det godt, at vi har kunstig intelligens. Kunstig intelligens er nemlig maskiner, der er i stand til at overveje, lære og tage beslutninger på samme niveau som et menneske. Kunstig intelligens husker dine venners fødselsdage på Facebook, og giver dig notifikationer på selve dagen, så du kan sige ”tillykke” til dem. Et andet eksempel kunne være en maskine der kan diagnosticere patienter- ting som en læge normalt ville tage sig af.

Hvilke ulemper er der ved kunstig intelligens?

Selvom der er mange fordele ved kunstig intelligens, er der så også en bagside? Vores interaktion med andre mennesker i dag vil ændre sig i fremtiden, fordi robotterne vil tage over. Mikkel kommer med et eksempel: "Det kan være, at du har et lille barn, som gerne vil se noget i tv, men hun er ikke så god til at betjene fjernbetjeningen, så du er nødt til at hjælpe hende,- altså have en menneskelig relation med hende. Du har måske 200 interaktioner med hende om dagen. I fremtiden vil kunstig intelligens dog begynde at overtage omkring 50 af jeres interaktioner, fordi de hurtigere kan opfylde hendes behov".

Ensomhed er en anden ulempe som kunstig intelligens kan skabe. Det kan godt være, at du føler du har mange interaktioner med dine venner over beskeder og chat-funktioner på nettet, men du har jo ikke reelt set interageret med dem, og så kan du komme til at føle dig ensom. Det er svært at bygge videre på en menneskelig relation over en chat - derfor bør vores digitale interaktioner ikke fuldstændig erstatte de menneskelige interaktioner.

Fremtiden og kunstig intelligens

I løbet af de næste årtier vil vi se en automatisering af ca. 50% af jobs, og det er indenfor alle brancher. På trods af den stigende brug af kunstig intelligens i samfundet, så er der nogle ting som vi alligevel foretrækker skal foregå face-to-face. Det er jo meget hyggeligt, at snakke med vores frisør, når vi bliver klippet selvom en robot i princippet kunne udføre selve klipningen, og det er da også hyggeligt, at få et smil af en cafemedarbejder, når vedkommende skænker vores kaffe.

Der er mange fordele og ulemper, når det kommer til kunstig intelligens, men én ting er sikkert; vi kan ikke undgå robotterne, så vi kan ligeså godt byde dem velkommen.

Har du lyst til at høre mere om dette emne, så hør vores podcast om det her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

8 konkrete værktøjer som skaber psykologisk tryghed

Guide: 8 konkrete redskaber som du kan bruge allerede i dag, til at styrke den psykologiske tryghed.

Webinar om de 3 typer af feedback og værdien af dialogen
Webinar: Forstå de 3 typer af feedback

Gratis webinar for ledere, HR-professionelle og medarbejdere, der ofte indgår i feedbackdialoger, som en del af deres arbejde (eller for dig, der bare ønsker at blive klogere på feedback)

Sådan styrkes den mentale sundhed på arbejdspladsen

Mental sundhed er et altafgørende aspekt på enhver arbejdsplads - og i livet generelt - og heldigvis er der de seneste mange år også kommet mere fokus på netop dette aspekt. Mental sundhed og trivsel er dog ikke noget, der kan tages for givet, og det er afgørende for både det enkelte menneskes livskvalitet og virksomhedens præstation. Det er altså ikke længere nok at sikre, at medarbejdere blot er til stede på arbejdspladsen – det er vigtigt, at de trives og har det mentalt godt.

Artikler
Psykologisk tryghed
Lær mere