Vil I styrke den psykologiske tryghed i jeres team? - Se nærmere på vores digitale teamforløb
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Humanistisk lederskab : Når resultater bliver skabt igennem mennesker

Humanistisk lederskab : Når resultater bliver skabt igennem mennesker

15/11/2018
Artikler
Ledelse

Hvad kendetegner en humanistisk ledelsesstil, hvordan anvender du det i din daglige ledelse, og hvordan er det med til at skabe de bedste resultater?

Jacob Jespersen arbejder som Senior Management Consultant hos Maersk Training. Her arbejder han hovedsageligt med teamudvikling. Jacob har baggrund som eksportingeniør, psykoterapeut, landsholdsroer og -træner og oversergent i Flyvevåbnet. I denne episode taler vi om, hvad der kendetegner en humanistisk ledelsesstil, samt hvordan du kan blive bedre til at udvise human adfærd i din daglige ledelse. Vi berører også paradokset omkring, hvordan du kan drive målrettet og resultatorienteret ledelse, samtidig med at du formår at rumme de menneskelige aspekter i jeres samarbejde.

Læs mere om feedback.

Mennesker er ikke maskiner

Føler du til tider, at din chef kun måler din performance via dit salg? Og at vedkommende ikke ser dig som det hele menneske, du er? I så fald er du ikke den eneste. Mange mennesker har en følelse af, at de ikke bliver set som det menneske, de er på deres arbejdsplads. Grunden er, at der er alt for mange chefer derude som ikke tager sig tid til at lære deres medarbejdere ordentligt at kende, hvilket er en stor fejl. Jacobs erfaring er, at hvis vi åbner mere op for vores humanistiske side, så vil vi også performe bedre på arbejdspladsen, fordi hvis vi lægger for meget låg på os selv på arbejdet, så begrænser det os og vi kan ikke performe vores bedste.

Læs også om: udvikling af lederteam.

Kan man træne sig til at blive en mere humanistisk leder?

Ifølge Jacob er svaret ja. Det er igennem kontinuerlig træning, at du bliver en bedre humanistisk leder. Han forklarer, at det er en god ide, at tilbringe tid sammen med folk, som du finder inspirende, fordi forskning viser, at allerede efter 2-3 timer tilbragt sammen med vedkommende, så begynder ens hjernebølger at svinge i takt, så du derved lærer en masse. Jacob fortæller, at du først skal se andre gøre de,t som du drømmer om at gøre, og så derefter kan du se om det er noget for dig - tag et lille skridt først og gå videre derfra.

Har du lyst til at høre mere om humanistisk ledelse fra Jacob Jesper, så hør vores podcast om det her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Bæredygtig ledelse: Hvad er det og hvordan leder man bæredygtigt?

Bæredygtighed fylder mere og mere og bliver gradvist vigtigere i takt med klimaets fremskredne udvikling. Moderne organisationer står i dag overfor udfordringen af integration af bæredygtighed i alle former.

Inklusionssikkerhed: Det første trin i psykologisk tryghed

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor nogle teams bare fungerer, mens andre konstant snubler over sig selv? Hemmeligheden ligger måske i begrebet inklusionssikkerhed.

Læringssikkerhed: Det andet trin i psykologisk sikkerhed

På vej mod den komplette grad af psykologisk tryghed er det afgørende, at dit team besidder læringssikkerhed, som er det andet trin på stigen, så at sige.