Vil I styrke den psykologiske tryghed i jeres team? - Se nærmere på vores digitale teamforløb
Forside
/
Viden
/
Artikler
/
Fra lille startup til markedsleder

Fra lille startup til markedsleder

15/11/2018
Artikler
Ledelse

Hvordan håndterer man, at iværksætterorganisationen vokser i hastigt tempo, og samtidig fastholder en vinderkultur?

Heini Zachariassen er stifter og tidligere CEO i Vivino, vinmarkedspladsen, som er gået fra at være et team på to mand til i dag at have 110 ansatte, og være det markedsledende vin-community. De fleste af os kender nok Vivino som en app på telefonen, der kan gøre dig klogere, når du står foran vinhylden i supermarkedet. Vi taler med Heini om, hvordan man håndterer en hastigt voksende organisation som CEO. Hvordan vedligeholder man den vinderkultur, som det kræver for at slå de andre konkurrenter?

Læs mere om konstruktiv feedback med Feedwork.

Hvordan opbygger man en vinderkultur?

Det handler om at finde de rette folk. Du er nødt til at ansætte folk "bit-by-bit", og du skal huske på, at du ikke kan forvente, at folk er verdensmestre i alt fra starten, fordi det var du heller ikke selv, da du startede din virksomhed. I takt med, at ens virksomhed vokser, så skal man lære at uddelegere flere og flere af ens opgaver til de ansatte. Det kan være en svær opgave, da man som leder selv plejer at administrere og eksekvere alt, men det handler om at lære at give slip, og give plads.

Når du ansætter flere medarbejdere er det vigtigt, at man som leder går forrest og viser de ansatte, at man stoler på deres kompetencer, så de også føler sig kompetente nok til at håndtere deres arbejdsopgaver. I alle virksomheder vil medarbejderne begå fejl, men i istedet for at dunke folk i hovedet, så ser Vivino på fejl som en mulighed for læring.

Læs eventuelt om strategisk ledelse her

Raw Startup - et tilbud til andre iværksættere

Efter at Heini er trådt tilbage fra CEO-posten i Vivino, har han lanceret konceptet Raw Startup. Konceptet hjælper andre iværksættere, hvor Heini deler ud af sin erfaringer fra sin egen virksomhed på godt og ondt. Den nye generation af start-up virksomheder kan søge inspiration, eller deltage i debat om alt relateret til start-up virksomheders udfordringer og muligheder.

Skulle du have lyst til at høre mere om dette emne, så hør vores podcast om det her.

Skriv din mail og få adgang til ressourcen

Når du indtaster din mail giver du os mulighed for at holde kontakten. Vi skriver når der er nye ressourcer, artikler eller podcasts.

Noget gik galt, prøv venligst igen!
+100
Virksomheder har brugt os

Fra forandring til styrke

Opdag hvordan Feedworks ledelseprogrammer kan forberede dig og dit team til en konstant skiftende verden

Book gratis sparring

Få mere viden

Tool Tirsdag video #11: '10/50/99-tilgangen'

Tool Tirsdag video #11: 💯% er ikke vejen frem

Hvad er agil ledelse og hvordan mestres den?

Hvordan mestrer du agil ledelse? Og hvad er det overhovedet? Agil ledelse handler om en smidig tilgang til ledelse, hvor tilpasningsevne og fleksibilitet er nøgleordene.

Artikler
Ledelse
Lær mere
Tool Tirsdag: 'fokusrammer'

Tool tirsdag video #10: 3 rammer og 4 spørgsmål, der løser dit problem