Forside
/
Kundecases
/
Sådan bruger softwarefirma tydelig kommunikation til at blive formålsdrevne

Acies

Sådan bruger softwarefirma tydelig kommunikation til at blive formålsdrevne

Kravene til kommunikaitonen mellem de 30 medarbejdere i Acies er store, når organisationen ingen mellemledere har.

Hør her kommerciel direktør og medejer Jesper Westfall fortælle om samarbejdet med Feedwork.

Om samarbejdet

Acies er en virksomhed i Silkeborg som siden 1978 har leveret software til køkken og vinduesproducenter. Acies har en formålsdrevet organisation, som betyder, at medarbejderene organiserer sig, koordinerer deres arbejde og træffer beslutninger uden mellemledere. Det stiller krav til en åben og aktiv kommunikation om mange emner, for at få trivsel og gode opgaveløsninger til at gå op i en højere enhed.

For at styrke kommunikationen og procedurer omkring selvledelse indgik vi et samarbejde med Acies, som til at starte med var bygget op om et 5 måneders forløb:

 • Interviews med medarbejdere og ledelse
  For at få indsigt i hvilke udfordringer og muligheder som organisationens
  medlemmer oplever i hverdagen
 • 4 tematiserede workshops for alle medarbejdere
  Her foregik undervisning og træning i forskellige discipliner som feedback,
  coaching, beslutningstagning og psykologisk tryghed
 • Løbende prøvehandlinger/eksperimenter
  I forbindelse med hver workshop opstilles eksperimenter i de forskellige teams,
  som havde til formål at skabe erfaringer med nye måder at arbejde sammen på
 • Månedlige styregruppemøder
  Projektets styregruppe mødes for at sparre, dele indsigter, opstille hypoteser
  og tilpasse retningen i processen

Om udbyttet

Som Jesper forklarer i videoen ovenfor, så oplever de at være blevet mere modige i deres kommunikation og med feedbacken til hinanden. De oplever også at have fundet nye måde at køre interne processer på, ved at lykkes med deres eksperimenter.

Samarbejdet er blevet forlænget, da Acies ønsker videre støtte i forbindelse med implementering af nye beslutningsmodeller, mødestrukturer og forbedring af samarbejdet.

Transskribering af video

Samarbejdet har givet os en mere åben kommunikation i vores virksomhed. Det kan vi føle i hverdagen.

Mit navn er Jesper Westfall, og jeg er kommerciel direktør ved Acies i Silkeborg.

Vi har det, vi kalder en formålsdrevet organisation. Og en formålsdrevet organisation er en organisation med minimalt hierarki.

Det vil sige, at vi ikke har nogen mellemledere i vores virksomhed, selvom vi er ca. 30 ansatte. Vi har en gruppe rigtig dygtige og kompetente kolleger.

Men en forudsætning for, at man får sådan en organisation til at fungere, det er, at folk kan finde ud af at kommunikere sammen.

Derfor valgte vi så at engagere os med Feedwork, fordi en af de ting i kommunikationen, vi oplevede, vi havde udfordringer med, det var det der med at dele feedback med hinanden og være modtagelige for feedback.

I processen med at skræddersy det her forløb til os, der ved jeg, at Morten han gik nogle ture med flere af vores kolleger for at få en god forståelse for vores organisation. Jeg føler heller ikke, at her bliver vi presset ind i en struktur eller en proces for, hvordan man gør de her ting, men mere at der bliver taget hensyn til vores måde at være på, og også de problemstillinger vi har i dagligdagen.

Alle ønsker vel at kommunikere bedre, mere åbent, men med de processer og strukturer, vi har fået igennem Feedwork, der er det blevet meget mere konkret, hvordan vi så kan gøre det.

En anden ting, samarbejdet har givet os, både som direktion i virksomheden og også vores medarbejdere, det er mere mod til at være åbne med hinanden.

Vi har alt sammen tro på, at vi kan blive bedre, hvis vi får god, konstruktiv feedback, og det er vi blevet mere modige med at give til det.

Vi har valgt at forlænge samarbejdet med Feedwork, for vi kan godt se, at der er ud over det med at give feedback til hinanden, så er der også nogle strukturer omkring, hvordan vi afholder møder, træffer beslutninger, manifesterer beslutninger i sådan en formålsdrevet organisation.

Det er vigtigt at få nogle gode strukturer ind omkring det, og det tror vi på, at Feedwork kan hjælpe os med at gøre.

Specialer som har været i brug

Metoder anvendt i casen

Vores konsulent

Kontakt vores konsulent på opgaven, hvis du er nysgerrig på at høre mere.

Læs flere kundecases

Læs om tidligere projekter og samarbejder med vores kunder. Måske har I lignende udfordringer?

SULTEN EFTER MERE? FÅ EN SMAGSPRØVE her

Eller kontakt os med det samme, og lad os tage en snak.