Blog

Hvad er High Performance?

Klaus Veile er stifter og direktør i firmaet Sapiens Performance og Danmarks første fuldtidsprofessionelle rugbyspiller. Til daglig arbejder Klaus med at skabe high performance i teams og organisationer i hele verden. En af hovedpointerne i episoden er netop at high performance er kendetegnet ved kontinuerligt stærke præstationer, samtidig med at de enkelte medlemmer trives i deres daglige konstellation.

Hvad dækker high performance over?

Ifølge Klaus Vejle er der mange definitioner af high performance, og folk blander mange begreber sammen, men i hans verden handler high performance både om at have det godt, men også om at gøre det godt. Det kræver, at du hele tiden stiller dig selv nogle spørgsmål såsom; hvad er det jeg skal gøre for at trives bedre, hvad skal jeg være bedre til osv. Det kræver også, at du har mod til at stå ved dig selv.

Selvindsigt og high performance går hånd i hånd

Hvis du ikke har selvindsigt, så kan du heller ikke opnå high performance. Selvindsigt er en af de vigtigste kvaliteter at besidde som leder, da det er et værktøj som hjælper dig med at navigere i, hvilken slags leder du er. Det er vigtigt, at du som leder indtager en lederrolle, så du skaber den kultur på arbejdspladsen som du gerne vil have. Hertil nævner Klaus, at god kommunikation igennem feedback er en god måde, hvorpå vi kan hjælpe hinanden til at få mere selvindsigt.

Jagten på trivsel

Tillid er en anden parameter som er altafgørende i forhold til dine medarbejders trivsel på arbejdspladsen. Klaus forklarer, hvordan tillid imellem leder og den enkelte medarbejder medfører at medarbejderen føler sig værdsat og inkluderet, hvilket influerer på medarbejderens performance. Derudover er det vigtigt, at når vi søger nyt arbejde, at vi kigger på stedets kultur, og om vi passer ind, for det har stor indvirkning på vores trivsel. Vi skal altså kigge efter et mere ”kultur fit” end et ”skill fit” på en arbejdsplads, for ellers kan det få indvirkning på vores krop i form af stress symptomer eller anden form for sygdom.

Skulle du have lyst til at høre mere om high performance og selvindsigt, så tryk på nedenstående link:

#4 High Performance & Selvindsigt m. Klaus Veile

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *