Blog

5 store fordele ved online kurser

Du har måske den her ven, ligesom jeg har, der virker til at kunne alting. Svejse, tale spansk og lave hjemmesider. Man kan altid ringe til ham og få et råd, ligemeget hvad problemet er. Det er egentlig lidt irriterende, at han bare ved og kan alting. Hvad er hans hemmelighed?

Mit bud vil være at han er god til at undersøge internettet for muligheder. Der er kæmpe ressourcer at finde, hvis du gider bruge lidt tid på det. Uddannelse online er et kæmpe voksende marked med uanede muligheder. Her vil jeg give dig 5 gode grunde, til at du også skal vælge uddannelser online.

1. Ingen fysiske rammer

Online uddannelser er i gang med at udkæmpe de klassiske aftenskoler, hvis store problem er at de kræver din tid og tilstedeværelse på en bestemt adresse, en bestemt dag om ugen. Sådan kan du selvfølgelig også vælge at tage dine online kurser, men det er ikke nødvendigt.

Der findes et kæmpe udvalg af “self paced” kurser på internettet. Hvilket betyder, at du helt selv bestemmer hvor og hvornår du tager næste lektion i kurset. Du trykker bare play, når det passer dig.

2. Vælg efter interesser

Har du en udfordring, eller en interesse som du kender andre mennesker der også har? Så vil jeg næsten garantere dig for, at der er en venlig sjæl ude i verden, som har lavet et online kursus der passer til dig. I dag kan alle lave online kurser, det er både billigt at producere og nemt at distribuere.

Det betyder også at mange onlinekurser kommer i mindre bidder end klassiske kursusforløb. Hvis du ikke gider tage et 3 dages ledelseskursus i situationsbestemt ledelse, kan du nøjes med 2 timer, der handler om præcis din udfordring.

For at give et begreb om omfanget, kan du kigge på portalen udemy.com, som pt. udbyder mere end 45.000 forskellige kurser.

3. Gode priser

Du kender måske til et kursus du gerne vil på, men har ikke pengene til det. Fysiske kurser koster typisk mange tusinde kroner. Det er fordi kursusafholderne ofte har store udgifter til lokaleleje, forplejning og undervisningsmaterialer.

Det kan du slippe for ved online kurser. Der er meget at hente blandt gratis kurser, og generelt får du meget undervisning pr. betalt krone. Det skyldes to ting: 1. Lave produktionsomkostninger 2. Muligheden for et uendeligt antal kursusdeltagere.

En god portal, med billige kurser er skillshare.com. Der er helt sikkert et kursus, som passer dig.

4. Let vidensdeling

Du har lige taget et fedt kursus på nettet, som helt sikkert også vil interessere din gode veninde. Du kopierer hjemmesideadressen og sender den til hende i en besked. Så let er det at vidensdele med online materialer. Det er straks mere besværligt når vi taler om fysiske kurser. Hvornår kører næste hold? Passer det ind i venindens kalender?

Er du ansvarlig for uddannelse af en større gruppe mennesker, en forening eller en personalegruppe? Her er det igen nemt at distribuere det samme uddannelsesgrundlag til alle medlemmerne.

5. Plads til din læringsstil

A- eller B-menneske? Jeg kender i hvert fald et par stykker fra min skoletid, som ikke var store fans af morgentimer. Det viser sig jo også, at der er gode grunde til. Vi er forskelligt indstillede. Både når det kommer til læring, energi i løbet af dagen og hvor vi kan lide at opholde os.

Onlinekurser giver dig mulighed for frit at vælge. Hvor mange lektioner du vil tage i træk? Skal det være om aftenen? Mens du går en tur? På din smartphone, eller computer? Self paced-kurser giver dig frit valg.

Skal Feedwork ikke også udbyde online kurser? Vores mission er at udbrede gode feedback egenskaber til mennesker, så du kan få den gode feedback du fortjener. Så selvfølgelig har vi nu også et onlinekursus.

Det hedder: “10 Essentielle Feedback Redskaber” og kan fås helt gratis ved at trykke på titlen.

God fornøjelse med at finde ressourcer online, som passer til alle dine interesser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *