Blog

Sådan er Generation Z: 5 anbefalinger

Er du ligesom mange andre på arbejdsmarkedet forvirret over dine yngste kollegaer? De er måske svære at kommunikere med, er flygtige og stiller store krav til fleksibilitet?

HR-firmaet Randstad har lavet denne sjove og informative video om generation Z. Den præsenterer, i en humoristisk tone, hvad den nye generation ønsker af arbejdspladserne. Der er nogle interessante pointer i mellem:

Deres foretrukne arbejdsmiljø er i "Coporate offices". De kræver langt mere feedback, end deres ældre kollegaer. Direkte kommunikation ansigt-til-ansigt er deres fortrukne kommunikationsform. Samtidig med at fleksible arbejdsforhold falder lige i deres smag.

Hvad kan du gøre?

Kan vi ikke bare ignorere dem, når de skal være så meget på tværs? Nok ikke. Det er samtidig den højest uddannede generation vi nogensinde har set. Vi har altså med en talentmasse at gøre, som ikke er til at overse. Særligt ikke hvis man vil være virksomhed i fremtiden. Derfor vil vi give dig disse 5 anbefalinger til håndtering af de unge medarbejdere:

 1. Tildel mentor og støt dem

  For de unge mennesker ligger loyaliteten i højere grad hos teamet end hos virksomhedens brand. Altså menneskerne i organisationen. Derfor vil de gerne have en fast, personlig ramme for udvikling og oplæring. På den måde bliver der også skabt en naturlig forståelse for hinandens situationer - Mentor som mentee. 

 2. Tal om jeres fejl

  De unge mennesker er vokset op i en nul-fejls-kultur. Derfor er det ikke naturligt for dem at forholde sig til fejl, som en udviklingsmulighed. Gå forrest og italesæt at fejl er et led i vejen til at blive verdensmester.

 3. Mulighed for at udvikle sociale færdigheder

  Tag samtalerne ansigt-til-ansigt. Denne generation er den første "digitalt indfødte", de skal derfor ikke i samme grad overbevises om brugen af IT-midler. De har derimod brug for at få trænet sociale færdigheder og kommunikere med levende mennesker.

 4. Hjælp dem med at opbygge selvtillid

  Sociale medier, samfundets- og forældres forventninger har været med til at skabe et meget klart billede af det perfekte liv. Da ingen af os er perfekte, lever perfekte liv eller har perfekte ferier, går generationen rundt og sammenligner sig med urealistiske idealbilleder. Dette fører til udbredt lav selvtillid, og at de ikke hviler i sig selv.

 5. De er fremtidens ledere - I er nutidens

  I dag har du muligheden for at gå præge en ung, kommende leder, med hvad du mener er sunde værdier. Vis dem hvordan de skal forholde sig til lederrollen. På den måde er I med til at sikre fremtidens ledelsesgrundlag bedst muligt. Vær ledere, så de kan være det i fremtiden.

Der findes flere definitioner om hvilket fødeår der skiller generation Z fra generation Y. Et bud er fra fødeåret 1993, altså er de omtalte mennesker 24 år og yngre i dag.

Du kan læse mere om de unge menneskers forhold til feedback her: 
https://www.feedwork.dk/2016/06/15/millennials-vil-have-feedback/

Kilde for video: https://www.randstadusa.com/workforce360/managing-gen-y-z/ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *